mandag 26. mars 2012

Premiärdoppet

Ja suck. Matte har åkt på influensa. Så temporär set-back på ridningen nu. Nattis var sjuk förra veckan, nu är det alltså min tur. Men hoppas vi kommer stärkare tillbaka!

Ja, med tanke på rubriken premiärdoppet.. Kex har ju låtit bli rulla sig så länge han haft scratch-pad i boxen och rundbal i hagen. Han har varit för upptagen med att äta hellre än ligga och bada i muddret. Men i dag var det då premiärdoppet i leran. Dock inte så lerig som han kunde ha varit.. Jag får hålla koll på hur ofta han beslutar att simma runt i skiten och se om han behöver regntäcke när det är alldeles för lerigt.

Vi har nog tagit hem den sista rundbalen med. Denna får dom inte i hagen, för lerigt och kommer regna nu framöver så vi vill inte det skall forstöras, så nu står den på logen och vi kommer häva ut så dom har tillnärmat fri tillgång, bara att vi får fylla på litet i taget bara. Skall nyttja hövet att göra mig av med all halmen som är kvar med, det kan ligga i botten.

Vi har kikat på en foderring som jag har nämt tidigare, och vi skall nog spara upp pengar för att köpa en sådan. Tror det skulle underlätta då man inte får foder utdragen i och med den har hel kant..
Henrik har dessutom lovat oss att hjälpa med traktor när hagen skall mockas ur! Kommer bli underbart! Fast det blir nog förstens ett tag efter påsk vi kan göra det, tjälan måste gå helt och sen måste det torka upp litet så traktoren inte forstör marken helt.

Sen pratade jag med hovisen i dag med, Kex slår fortfarande lite i med bakbenen i bland så nu skall vi lägga på 10mm tjocka skor bak och behålla 8 mm skor fram, kanske den extra vikten tillsammans med värkningen han får är nog för att få slut på detta? Vi skall iaf testa över sommarn sen får vi se om det behövs att gå på litet mer agressivt på verkningen!

Nog för i dag, matte skall ta sin flunsa till soffan. Tjingeling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar