tirsdag 29. juni 2010

2 gong med vagn i dag!

Ett stort tack till Sandra och Kristina som ställte upp för att hjälpa mig i dag :D Blev ingen bild då, vi var lite upptagna med att leda honom framföre vagnen.

I dag var vi inne i ridhuset, utebanan var bokad. Kändes dock rätt bra.
Vi fäste vagnen på, i början ville han trotsa litet, vandrade runt och ville inte riktig stå still, men efter några minuter sto han still så vi kunne fästa vagnen på. Dock började vi med att Kristina och Sandra höll i vagnen och gick brevid. Sen fäste vi på ena sidan och sen på andra igjen, allt medans han gick lugnt och fint!

Och i dag introduserade vi honom för serpentiner med vagn! Det var konstiga saker tyckte Kex. Inte så att han var oroad eller ängstlig, men det kändes konstigt när vagnen tryckte på magen och rumpan på honom i svängarna, han ville gjärna gå skänkelvikningar då. Vi tog några varv med 3 serpentiner per varv, så han kunne få känna på hur vagnen är när man svänger rätt snävt. Han funderade en hel del, men han gick och smuttade på bettet och värkade rätt så nöjd ändå.

Han var så otroligt duktig och lugn, så Sandra började gå bak och trycka på vagnen så den blev lite tyngre. Inte brydde han sig något mer om det, så till slut satte hon sig bara på sätet med benen bakåt så hon lätt kunne hoppa av om han visade täcken på oro. Men det sket han fullkomligt i! Så vi gick ett helt varv där Sandra satt på sätet, sen gick vi ett varv utan och sen avslutade vi.
Han var så duktig, som alltid! Två äpplen fick han.

Och vagnen bjöd på godis i dag med den :)

Nu blir det inte så otroligt mycket träning just denna veckan, men på torsdag eller fredag rider vi upp till Mamma Knistra och Moster Hilma, sen den 3e skall vi med Terrie och Yasmine till Ystergården på hjärngympa! Det blir sista jobbet nu före han skal få sommar-semestger och smälta och fundera på det nya han har fått börja lära, att dra en vagn.

2 kommentarer:

  1. Till jul kommer han säkert med hela vagnen full med julklappar!! Vad han är duktig så tidigt!!

    SvarSlett
  2. Ja, jag kanske introduserar släden till vintern, men tror inte jag kommer åka med den då redan :D Han får nog dra runt den på stallplan typ :)

    SvarSlett