tirsdag 29. mars 2011

Träningspolare!

Kex och jag har fått en träningspolare!

Han heter Tobbe, är 4,5 år, altså jamngammel med Kex, en jättefin bufflig nordis-härremann med mustacher! Hans ägare har jag självklart lyckats svamla bort i bara farten vad heter, men även hon är jättetrevlig.

Tobbe är dock varken inriden eller innkörd, och heller inte sådär mycket arbetat med så det finns ju en del jobb för nyblivna ägerinnan att göra kan man säga. Som den nobla härre Kex är lånar han då självklart ut sin tömkörningsgjord så Tobbe kan inleda sitt arbete som körhäst i form av att lära sig tömköras.

I dag var det dock inte riktig läge för det, Tobbe är inte ens vant att ha bett i munn, så i dag fick han låna et bett av Kex, vi har ju några över kan man säga, och sen tog vi en promenad i bara grimskaftet, Tobbe då i grimman under förståss så han kan vänja sig med att ha bettet i munn.

Nu var det en relativt kort prommis i dag, vi var väl uke korta 40 minuter och kikade runt litet, men nog fanns där läbbiga saker: Barn, hundar, bilar med släp, soptunner och el-sentralen med sina konstiga ljud!
Tobbe är ju helt ny i stallet och känner inte området, och hon tyckte detta var en underbar liten prommis. Jag pekade och förklarade alla ställen man kan ta en liten avstickare, och på så sätt få turen när en timme lätt.

Nu har vi avtalat att vi tar sådana skritt-turer i grimskaft varje tisdag hedanäfter! Stadiga Kex börjar ju känna området och går som en gammal gubbe i bland, så han är en fin kompis att få med sig ut. Han på sin sida är ju i stort sett lugn bara det är en annan häst med alls, nu som han börjat vänja sig att gå ut helt själv! :)

╔═════════ ೋღ☃ღೋ☃ ೋღ☃ღೋ═════════╗
Kramar från Kex och matte!
╚═════════ ೋღ☃ღೋ☃ ೋღ☃ღೋ═════════╝

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar