torsdag 3. november 2011

Less på att leka arkeolog

Varje dag är en liten utgrävningsexpedition för att hitta fjordhästen i all leran. SUCK. Två föregångna höstarna var trevliga så, en vecka eller så med klet och sen torkade det och frös på så man släppte skiten. Men denna hösten drar ut i kletet något fruktansvärt. Och Kex leker grillkorv och rullar runt i saligheten med stor njutning.

Men i dag var det nog. Grävde fram hästen igen, och skrev resolutt på tavlan "kex skall ha regntäcket varje dag nu". Vill heller borsta rent ett täcke än att forsöka hitta en häst nu, jag får riktig ont av detta borstandet!

I övrigt blev han skodd i dag, med snösula och brodd. Vi är ju faktisk i november, kyla och snö kan komma när som helst. Hoppas jag iaf så vi släpper lervällingen! :) Kex har bra hovkvalitet nu säger Kåre Henrik, och han sliter igen jamt på bakfossingarna. För 2 skoningar sedan såg vi hur han slet snedt på bakskorna, mer på utsidan än insidan, så det korrigerade Kåre Henrik omedelbart när han såg det. Men nu var allt jättebra på skorna, bara litegrann slitage på tån där han i bland slarvar med att lyfta benen. Ser bra ut! :) Han har bra tillväxt med, så när jag frågade om hovisen trodde jag borde ha lite B-vitaminer till han så svarade han att det behövs inte, Kex har bra kvalitet på fossingarna! Bra att veta! :) Och alltid trevligt när hovslagarn ger beröm! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar