tirsdag 16. oktober 2012

Ruggigt höstväder

Det blåser och är surt, Cassie frös så hon skakade i dag så hon fick ett övergångstäcke på sig. I och med att det är lovat skitväder med snöblask under natten lade jag på regntäcke på Kex med.

Det tog tyvärr inte många dagar innan Kex hade rivit ner ena krubban och dagen efter hängde den andra på halv tolv med. Förmodligen för att dom var lite trånga och djupa så han tryckte ner dom för att komma åt i "hörnen" nedi för att smutta i sig allt smask. Så nu har jag införskaffat nya krubbor från DeLaval, så dessa borde ju hålla. DeLaval är grymma på utrustning till stall och fjös, och just denna modellen har även en propp i botten så man kan tvätta ur krubborna utan att skopa upp vatten med svamp sedan! Genialt! Vi får se om inte Kex kan låta bli dom så dom iaf får hänga kvar på väggen ;)

Cassie har en dårlig period. Hon ömmar i pälsen som hon alltid gör på denna tiden av året, hon brunstar, och hon hatar förändringar. För några dagar sedan flyttade kossorna in i lösdriften nära dom, och hon surar för alla förändringar. Varken jag eller Nattis har någonsinne sett hon vara så sur och elak mot någon häst som hon är mot Kex just nu. Stackars Kex får värkligen genomgå, hon biter ordentlig hårt i han och käppjagar honom runt i hagen innimellan! Men nu har vi stängt av den biten av hagen närmast kossorna, hon får biotin och brunsten varar ju bara så länge, så förhoppningsvis blir hon snällare snart ;)

Dom har även fått nya foderhäcken från tjurarna så kanske dom kan låta bli dra ut hälften av maten och kissa ner det nu!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar