lørdag 20. oktober 2012

Havrehalm skall bytas

Den nya foderhäcken och dom nya krubborna fungerar jättefint. Dom verkar tycka om dom nya krybborna bättre än dom förra! Förmodligen för att dom är bredare, inte så djupa och dom kommer lättare åt alla ställen utan att känna sig trängda runt nosen.

Henrik kom på en sak i dag som jag inte ens har tänkt på. Det är havrehalm dom har köpt hem att bädda till kossorna med! Säkerligen får både Kex och Cassie i sig havre från halmen, det finns ju alltid litet korn kvar i halm, och Cassie blir galen av minsta grann havre säger Nattis! Cassie hade blivit presis som nu den stunden hon hade fått musli som det råkade vara litegrann havre i. Så nu skall Henrik forsöka få tag i en eller två balar med korn eller vetehalm redan i morgon om det går, så skall vi byta all halmen på lösdriften och se om det med hjälper.

Dom håller sig rätt så rena nu även om det är ler-perioden, fast i dag kostade jag på lite fot-bad på dom båda och tvättade av leran på fossingarna. Inget jag gör varje dag kan jag ju säga, men i dag fick dom ett fot-bad iaf. Cassie var väl sisådär nöjd med det, men avfann sig med det iaf.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar