søndag 6. juni 2010

Första gong med skaklar

I dag satte vi riktiga skaklar på for första gong. Han brydde sig inte alls nånting nu heller, inte förens vi lade dom ner på marken så han fick dra dom fick vi någon reaktion.
Och paniken var inte direkt framträdande nu heller, när han skulle gå och upptäckte att skaklarna låg på marken och släpte så tog han några snabba steg fram med huvudet i vädret men sen var det ok helt änkelt!

Vi gick väl runt en dryg kvart med skaklarna i marken och det var väl efter en 10 minuter där vi vandrade runt med skaklarna lyft först.
Sen tyckte vi att det fick räcka nu.

Sen skal han få vila i morgon och sen sätter jag på skaklarna igjen på tirsdag tänkte jag. :) Detta går lysande så långt!
Nu några gonger till med skaklarna i marken, och sen hänger jag på nåt bildäck. Jag har några här hemma så det är inget problem att få tag på.

Alla hästarna har kommit ner från Per-Ove sina hagar. Det är en grävling där uppe vilket i och för sig inte är något problem. Men den har atackerat Ludde, så han har några djupa rivsår på rumpan. Så alla andra skulle flytta ner sina hästar och Kex kan ju inte gå där uppe ensam, då får han komma ner tills dom löst grävlingsproblemet. Det är snack om grävlingfälla eller grythundar och jaga bort dom, vi får se hur det blir, men då blir det några dagar i vinterhage nu tills det är fixat!

4 kommentarer:

  1. Det går ju jättebra för er. :) Glöm inte att stampa med fötterna och helst låta lite grus slå upp på benen bak också.

    Men usch vad otäckt! Har grävlingen attackerat en häst alltså? Ludde är väl hans egna häst?

    SvarSlett
  2. Ludde tillhör Linn och Annette i stallet, han och Cassie går i hop där uppe i en egen hage, och tydligen har grävligen flugit på Ludde och rivit upp på rumpan. Han är hur öm som helst, det är rätt djupt så det kan inte va han som har kliat sig och sen rivit upp sig, så djupt blir det inte alls då. Sedan dom har sett grävlingen fler gonger där uppe och den även visat täcken till agressjon tog vi ingen chans mer och tog ner hästarna iaf!

    Jo, tänkte stompa och sparka lite grus och sand o så men inte dom allra första gonger bara! :)

    SvarSlett
  3. Duktiga Kex!!! Jag blir inspirerad att komma igång med Harrys inkörning mer igen.... kanske passa på att dra litet tyngre grejor ute utanför paddocken. Visst har han dragit mig i pulka i vintras men ändå :D Det är ett tag sedan.
    Men så måste jag renovera vagnseländet med ^^

    SvarSlett
  4. Ja men renoveringen har du väl talat om sen du k'opte 'eländet' :D

    SvarSlett