søndag 26. september 2010

Foderkammarträff!

I dag låg mitt fokus på foderkammarn! Karro fick rida då det pissregnade i fredags så hon slapp rida då och bli dygnsur.
I dag tog hon inn Kex så han fick tugga en halvkilos tuss, och det verkade som det var mycket mindre strulig tonårspöjk efter det. Vägen till mannens (och fjordhästens) hjärta ni vet?
Han gick iaf bra när hon red och var arbetsam och i något bättre humör än han var i går.

Och han var jättefin i nyaste fina tränset och nysadeln! Även Karro älskade att rida i den :)

Men nu över till foderkammarn. Jag låter bildbomben börja :)



 
 Vi började med att riva ner väggen mot höet och ta bort grinden efter vi hadde tagit bort alla fodertunnor, säckar och hinkar, samt sopat golvet litegrann. Här har vi börjat sätta upp reglar för att göra ny vägg mot hö-sidan.

Derefter hadde vi reglat klart och fått upp den lilla väggstumpen vänter om dörren. Nu tar vi lunch!







Detta är ungefär en halvtimme efter lunch. Att sätta upp väggen mot höet var det som tog kortast tid! Efter dette sto Tina och sågade dom centimeter som stack utanför väggen.





Jag glömde självklart fota utsidan, men det skal jag göra när det är målat och klart. Här drog vi inn det blåa skåpet igjen, temporärt men möiligtvis permanent, det får vi vurdera litet. Om vi inte beslutar att denna skal stanna kvar så skal det bli bänkskiva rakt över mellan dom två som finns här nu, men jag tycker faktisk det ser riktig bra ut som det är just för tilfället!

Såhär ser det ut höger om dörren. Vi har fått upp två sådana bänkskivor, en på varje sida av dörren, och målet är att det skal vara hyllplan över iaf. Några krokar på väggen, lite plats för trådkorgar och dylikt, och sen är det klart när vi får en lampa upp i taket. Än så länge är det rätt mörkt men så fort vi får en lampa i taket kommer det bli riktig bra!

Jag tänker köpa en sopbräda att ha där inne, så man kan hålla reda efter sig, sen skal vi få upp en laminerat skylt på dörren med "Husregler".

Förslaget per i dag är 3 regler: Märk alla dina grejer, plocka undan efter dig och sopa golvet efter dig. Sen har vi nog kanske några sopveckor, altså en person håller kåll på om det behövs ekstra sopning av golv och sådan. Men det blev en världens skillnad bara av detta!

Sen får vi se om vi anser det nödvändig att slänga ut det blåa skåpet, som det står i dag fyller det ju en bra funktion, och när vi får hyllplan på väggen på båda sidor blir det bra där med. Nu skal det slappas efter en jobbig men bringande dag i riktig gott sällskap!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar