søndag 15. april 2012

Gåsbacka var det planerat..

Men blev inte hela stora vändan tyvärr. Vi hade planerat att rida ner till vattnet och trava upp sandbacken där, men det kom en rejält stor traktor för full maskin nån stans i skogen. Vi visste inte säkert vart han kom så vi tog det säkra framföre det osäkra och red bort från sandvägen i stället för att rida ner på den, och tur var väl det! Kex stressade upp sig fruktansvärt av motorljudet, och det visade sig att traktorn kom på just den vägen vi hade planerat att trava på.

Skit också, så fick vi rida tillbaka. Inte många minuter efter rasade ett ungt träd i marken bak Kex så han blev litet skarrad, och inte många minuter efter det igen så hade vi kommit fram till det ena huset där man kan rida en liten stig paralellt vid infarten dit och en fyrahjuling kom i full fart. Då blev det för mycket för Kex, han var fortfarande anspänt efter traktoren och trädet, och då ville han bara bort från allt som det flyktdjuret han är. Så han kastade fram sig och ville rusa i väg, men ändå hade jag kontroll, jag fick stopp på han direkt. Sötaste Kexet, så trygg ändå med mig! Cassie sa att hon såg på ögonen på han att han var riktig redd denna gången men hon var impad på hur lugn han förhöll sig ändå.

Även Cassie skötte sig otroligt bra, lite uppstressad innimellan men inga rejäla dunderskrämsel någonstans. Så dom var trygga tillsammans dom där två! Detta skulle nog varit i går, då var dom allvarligt pigga båda två, dom fick jobba i ridhuset då. Kex jobbade jag NH med innan Nattis kom ned, och Cassie fick löshoppa litet.

Till veckan skall Kex skos med, tyckte jag hörde tendenser till lösa skor bak på honom i dag, och nu blir det sommardäck på hästen med! VÅR! Älska vår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar